Media Famili

Info Seantero Dunia

Jamu Cairkan Lemak Di Perut, Lepas Ini Tak Payah Risau Bab Buncit!

masalah-perut-buncit

Puas diet dan bersenam, lemak degil tetap bergerak? Apa kata kalau anda cuba peua tradisional ini, yang mana impaknya lebih berkesan dan bagus untuk kesihatan. Petua hebat ini dikongsi oleh Puan Nor Zuraida SirnaHerb, siapa usaha dia dapat!

Bismillah…

Jamu ini cepat turunkan berat badan taww. Ini memang saya amalkan sebab sebelum ini saya pakai seluar mesti tersekat di perut.

Lepas saya minum jamu ni setiap hari sebelum sarapan pagi dan malam sebelum tidur. Alhamdulillah. Macam miracle je tak sampai seminggu boleh pakai seluar size yang sama. Zip tu tak kena isi ‘perut montel’ lagi.

Okay, jom saya share resipi ni. Jamu ni bagus untuk mereka yang dalam berpantang/ibu yang masih menyusukan bayi. Jom kita buat. Masih belum terlambat buat sebab malam ini dah boleh minum. Mana tahu esok pagi bangun terusss… slimm! Lagi best, resipi ini boleh buat steam badan tau!

Bahan-Bahan:

jamu-perut-buncit

7 sudu besar halba campur

ubat-hilang-buncit

1 sudu besar bunga cengkih

 

perut-buncit-kempis

1/2 sudu kunyit

kempis-perut

Seuncang Teh Sanaa (Raja Herba) – Herba wajib, tak kena cara tak menjadi

perut-slim

5 biji bunga lawang

Cara Buat:

1. Semua bahan direbus dalam periuk yang airnya 2 LITER. Rebus selama 9 -11 minit. Biarkan suam.

2. Kemudian masukkan sedikit ke dalam cawan dan tambah 1 sudu madu dan nak sedap lagi perah 1 slice lemon atau limau nipis.

3. Kacau lawan jam beserta niat untuk kesembuhan setiap pagi dan malam sebelum makan. In Sha Allah. Semakin slim. Boleh simpan dalam peti dan rebus kembali esoknya. Bahan boleh tahan 3 hari ja. Pastu buat lain, ya. Okay semua. Jom kita cairkan lemak!

Masukkan bahan rebusan dalam baldi pastu pakai kain batik buat macam berkemban dan berdiri. Gaya begini boleh bertangas sekali. Wahh… lagi cepatlah lemak lemak degil itu cair. Bila steam, pori pori terbuka jadi khasiat rempah ini akan buat kerja-kerja dia. Badan pun rasa ringan je.

Ini kira jamu 4 in 1. Boleh minum, steam, tangas dan boleh buat mandian rempah.

Mudahnya nak sihat hanya di rumah. Mudahnya nak berpantang di rumah. Jamu ini sesuai untuk lelaki dan perempuan. Umur dah baligh boleh minum untuk kesegaran badan. Semoga bermanfaat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: