Bertahun-tahun Wanita di Malaysia Tertipu dengan ‘Founder’ Produk Kecantikan

Sekarang ni antara isu yang sedang tular adalah kes skincare yang dulunya gah tapi dah terbukti mengandungi bahan-bahan yang bahaya dan merosakkan kulit. Saya yakin ramai yang sedia maklum dengan kewujudan krim kilo, tapi berdasarkan komen-komen di kebanyakan pos yang tular di media sosial sekarang nampaknya masih ramai juga yang tidak terdedah dengan hal ini. … More Bertahun-tahun Wanita di Malaysia Tertipu dengan ‘Founder’ Produk Kecantikan

7 Petua Pisang Goreng Yang ‘Super’ Rangup Walau Dah Sejuk

“Sedap betul makan pisang goreng panas-panas ni. Saja aku beli lebih buat makan malam nanti. Kenapalah aku goreng tak rangup macam ni? Apa petua goreng pisang yang peniaga ni guna? Kalau tahu, bolehlah aku buat sendiri tiap-tiap minggu.” Bukan senang nak mendapatkan bancuhan tepung yang betul-betul rangup dan enak. Kalau jadi pun, sedap dimakan waktu … More 7 Petua Pisang Goreng Yang ‘Super’ Rangup Walau Dah Sejuk

Cara ‘Lentur’ Suami!!!!

  Tajuk je pun dh macam wow..boleh ke?mudah ke? adakah kaedahnya seperti  kita melentur anak-anak kita. Jawapannya mungkin ya atau mungkin tidak. Ada apa dengan ‘lelaki’ aka ‘suami’ yang membuatkan kita perlukan teknik tertentu untuk menjadi suami sempurna di mata isteri…Jom kita baca luahan ihklas serta tips-tips menarik yang boleh dipraktikkan oleh para isteri;) ”Assalamualaikum! … More Cara ‘Lentur’ Suami!!!!

Senaman Ringkas Orang Jepun ini Dapat Bantu Hilangkan Lemak di Perut

Pelakon Jepun, Miki Ryosuke baru-baru ini telah menemui satu kaedah yang menarik yang membantunya menghilangkan berat badan sebanyak 13kg dan ukuran pinggang sebanyak 12cm hanya dalam beberapa minggu. Ini adalah kesan daripada latihan senaman regangan belakang yang dinasihatkan oleh seorang doktor kepadanya. Yang menariknya, dia melakukan senaman ini cuma dalam tempoh 2 minit saja setiap … More Senaman Ringkas Orang Jepun ini Dapat Bantu Hilangkan Lemak di Perut

5 Tip Nak Tahu Madu Asli Atau Tiruan. Jaga-Jaga…

Kalau asli, madu ini akan tenggelam dalam air. Madu tiruan pula akan bercampur dengan air dan ia tidak mempunyai sifat kental. Seperti yang diketahui umum, madu mempunyai manfaat yang baik untuk kesihatan. Madu juga mudah untuk didapati di pasaran, namun banyak juga yang dijual itu tidak asli. Dengan 5 tip ini, anda dapat membezakan madu … More 5 Tip Nak Tahu Madu Asli Atau Tiruan. Jaga-Jaga…

Wajib Baca! Makan Peria Confirm Kurus

Wanita patut sedar kebaikan peria dalam dunia kesihatan, tambah pula buah ini punya seribu satu rahsia untuk kekal awet muda dan merawat segala penyakit wanita. Nak tahu kelebihan lain peria? Jom semak… 1. Ramuan Terbaik Hapus Diabetes Dikatakan peria mempunyai sifat antimikrobial, antitumor dan antiviral. Sebatian carantin, alkaloid dan peptides seperti insulin  yang terdapat dalam … More Wajib Baca! Makan Peria Confirm Kurus

Peringatan! Sindrom Goncang Bayi (Shaken Baby Sindrom) Boleh Membawa Maut !

Sindrom Goncang Bayi (Shaken Baby Sindrom) Boleh Membawa Maut ! Kecenderungan ibu bapa menggoncang bayi sama ada untuk meredakan tangisan ataupun hanya untuk bermain sebenarnya boleh membawa maut. Ini kerana perbuatan tersebut boleh menyebabkan komplikasi serius khususnya pada otak. Tabiat ibu bapa atau pengasuh yang gemar menggoncang bayi mereka dikenali sebagai Sindrom Goncang Bayi (Shaken … More Peringatan! Sindrom Goncang Bayi (Shaken Baby Sindrom) Boleh Membawa Maut !

1 Sudu Madu Mampu Selesaikan 7 Masalah Wanita

Madu sememangnya diketahui kaya dengan pelbagai khasiat dan telah lama diamalkan sebagai makanan kesihatan secara meluas. Madu bukan sahaja dijadikan makanan kesihatan malah digunakan secara meluas untuk merawat pelbagai masalah kulit dan dipercayai dapat membantu merawat kecantikan dalaman wanita. Jom, bongkar kelebihan madu yang juga merupakan makanan sunnah…   1. Segarkan Tubuh & Wajah Pengambilan … More 1 Sudu Madu Mampu Selesaikan 7 Masalah Wanita

Delima Mampu Kurangkan Berat Badan. Ketahui 7 Lagi Kebaikan Buah Ini!

Rasanya manis dan berjus membuatkan buah delima jadi pilihan ramai untuk menghilangkan dahaga. Buah delima bukan setakat sedap diminum tetapi popular dalam bidang perubatan dan kecantikan kerana ia mempunyai kandungan yang sangat baik untuk badan. Berikut kami senaraikan kebaikan buah ini. 1. Anti kanser Buah delima memiliki kesan anti keradangan yang boleh melindungi diri menentang … More Delima Mampu Kurangkan Berat Badan. Ketahui 7 Lagi Kebaikan Buah Ini!

Mesti Cuba! 3 Bahan Ini Mampu Membantu Menurunkan Darah Tinggi

Disebabkan gaya hidup dan pemakanan yang tidak terurus dengan baik, ia boleh mengakibatkan seseorang individu berisiko mendapat penyakit DARAH TINGGI. Bagi sesetengah orang, ada yang telah menghidap penyakit ini seawal usia yang muda. Bagi mereka yang mengalami penyakit ini, mungkin anda telah berusaha dengan mendapatkan rawatan dan nasihat dari doktor dengan mengambil ubat-unatan yang disarankan … More Mesti Cuba! 3 Bahan Ini Mampu Membantu Menurunkan Darah Tinggi